Underbara liv

Igår efter att jag slutat jobbet gick jag bort till Hannas jobb och mötte upp henne. Vi tänkte gå till 55:an och ta en fika eller något. När vi kom dit såg vi till vår obeskrivliga glädje att Bosses glassbar hade öppet! :) Det innebär att jag åt årets första glass på Bosses igår, det är lycka :)

Vi satte oss och åt på Steve's sedan, var inte så sugna på 55:an längre efter glassen. Vi tog en varsin toast och sedan satt vi där ett tag och pratade om kärlek och fransmän :P Efter att vi kom ut från Steve's var det fortfarande ljust ute! Klockan var runt 20-tiden. Allt har gått så fort, men man känner verkligen av det med hela kroppen, att nu är våren här. Jag blir så mycket lättare. Jag vill ha tunna kläder och sneakers, jag vill cykla och gunga.

Vi tog en promenad längs med Stångån och allt var sådär perfekt. Pratade gamla minnen, om tiden som en gång var, om ångerfulla val, om människors lögner och svek, om hoppfull framtid, drömmar och planer, om män! :P



Vi gick hela vägen hem till Johannelund. Det blev en bra kväll. Årets första vårkväll.

M ringde igår, han hade pratat med Hanna innan. Sedan ringde han upp för att prata med mig... ;)

Idiot

Hur kommer det sig att varenda en har blivit smarta, livsåskådande, estetiska individualister helt plötsligt?
Borde inte det betyda att precis alla, är precis likadana?

Det är nu man ska börja lyssna på Britney Spears.

Behöver jag säga att jag lever upp idag? Det här är vad som behövs, trots magsmärtorna. Nu gäller det för Emelie att ge Daniel en spark i röven och tvinga honom att gå ut med Bessie (stavas det då?) bara så att man kan ta en lunch på stan. På Steve's, me and ma' baby's place :)

Jag känner mig i alla fall individuell, trots alla dessa "djupa" människor på internet, som vet allt om musik och lyssna på allt i från Indie-pop till Synth-pop, till Alternativ rock, till Indie-rock och jag vet inte vad som har blivit mainstreemgenrer nu, som klär sig estetiskt, spelar diverse musikinstrument, sjunger, skriver poesi och har djuplodande funderingar om livet, kärleken och smärtan... så kan jag i alla fall stava! Och det min vän, det är det inte många som kan.

Men läser man vad jag skrivit så ser det kanske tråkigt ut att jag stavar rätt, bortsett från vissa småtabbar och slarvfel. Ingen läser det jag skriver, det kanske har med det att göra. Att jag är för korrekt, för icke-"flum", för tråkig.

Sen måste jag givetvis medge att jag stundvis kanske lyssnar på mainstreemmusiken, filosoferar om livets stora frågor, sjunger och spelar gitarr. Men jag är ju absolut inte lika duktig som ni riktiga, duktiga, individuella människor.

Det skulle vara politik då, politiken skiljer de åt.

Stackars lilla...

...sjuka flicka :P

Fy fan vad jag är svag.

Spenderade större delen av min dag igår på vårdcentralen och därefter på akuten. Fick remiss upp till kirurgen. Fick ta alla möjliga prover, blev stucken i armen och fingret. Då kände man sig som ynkligast, då kände man sig som en liten tjej. Mamma fick komma upp och göra mig sällskap, sedan lunchade vi i kaffeterian på Vrinnevisjukhuset. Men det var lite mysigt ändå.

Helgen var mysig ändå, satt ute på 55:an och tog en cider i fredags, gick till Platens och hörde bra musik. Sedan gick vi väl hem ganska skapligt. Jag var så trött. Köpte tulpaner till mamma på stan i lördags, då känns det verkligen som vår. Mats bjöd på kinarestaurang på lördagskvällen, det var underbart oförväntat. Kinamat är det bästa jag vet.

Nu har jag köpt min fina Jenny Hellström (
www.jennyhellstrom.com) tröja. Visade den för Mats, han tyckte den såg ut som en barnklänning med hästarna på. Men jag tycker i alla fall att den är det finaste jag äger och som sagt, jag är ju en liten flicka :P

Idag är man tillbaka på jobbet och min värld är satt i gugning. Här ska det varslas 1/4. Sist in, först ut gäller och eftersom jag var bland de sista så ryker jag. Jag tror att det är bra på något sätt, nu kan jag ju ta tag i det jag egentligen vill. Göra det jag verkligen önskar göra. Nu lever jag inte efter någon annans uppsatta regler och jag kan dra härifrån. Det var väl bra på ett sätt också. Hade tänkte flytta till Linköping, men nu ser jag absolut ingen anledning längre. Skulle vara Hanna och Emelie, men ekonomiskt sett förlorar jag enormt på att flytta hit. Nu blir det till att flytta till Norge istället kanske, om mina och Emelies planer slår in.

Såg "Tjenare Kungen" igår, i alla min sjuklighet... och den var bra. Men jag hade förväntat mig bättre. Jag är gnällig jag vet. Men jag hade väl velat se en mer djupare film. Fast å andra sidan var väl inte 80-talspunken något vidare djup.

Alphaville är ju fortfarande bäst.

Vem tycker om rödvin, för det gör jag. Jag tror jag ska bli alkoholist.

Låten idag:
Three Days Grace - I Hate Everything About You

Jävla

...spyblogg! Jävla lunarstormskit, helgonfan! Jag är så trött på det här, overkligheten. Det är ju fan inget kul. Jag vill försvinna. Gör nog det. Läs en bok!

Tiptip

Mitt liv är en musikvideo och jag älskar doften av nytvättade kläder.

I guess I'm feeling just a little tired of this.

Det du gör har jag redan gjort, det du säger nu har jag redan sagt.

Gråt Dina Tårar

Legenderna.


Sitter och lyssnar på systers musik. Hon är söt, simpel musik som gör en glad.

Jag var på biblioteket, lånade"...och bli ett vackert lik". Äntligen tog jag steget. Jag gjorde något som jag ville och kände för. Jag lånade ett par cd-skivor också; Starsailor, Radiohead, The Smiths och så köpte jag en skrivbok med prickar på. Det var sol, när jag gick på Drottninggatan och 3:ans spårvagn passerade. Det kände så rätt.

Någonstans tappade jag bort mig själv.

Jag hade på mig palestinasjalen ikväll, som så länge legat på hatthyllan, min fina stolthet. Det är ju jag, vem försöker jag lura. Jag är en liten skabbig skitunge och stolt över det. Ingen mogen, snygg, kvinna.

Vårlukt

Idag vaknade jag upp och solen lyste in på mig.  Det var lättare att kliva ur sängen, lättare att ställa sig i duschen, lättare att klä på sig och lättare att göra frukost. Jag gick ner till resecentrum och lyssnade på den nya otroligt bra musik jag lagt in på min Ipod; The Perishers, Howie Day, Ryan Adams osv. och allt kändes så underbart lättsamt, så bra. Köpte en Loka på Pressbyrån, missade tåget till Linköping, men det gjorde ingenting. För där kunde jag sitta i min egen lilla värld och bara vara, sitta och fundera och iaktta alla de människor som var på väg någonstans, som hade bråttom.


Ville bara...

Visa mina små sötnosar på bilder tagna i lördags (11/3).

Bus

Koreanen, jag och norrlänningen. Vilket jävla team vi är, måste nog vara det bästa :)

Senare

Keith Urban - You'll Think Of Me

I went out drivin', tryin' to clear my head
I tried to sweep out all the ruins that my emotions left
I guess I'm feeling just a little tired of this
And all the baggage that seems to still exist
It seems the only blessing I have left to my name
Is not knowin' what we could have been
What we should have been.
So.

Take your records, take your freedom
Take your memories, I don't need 'em
Take your space and take your reasons
But you'll think of me
And take your cats and leave my sweater
'Cause we have nothin' left to weather
In fact I'll feel a whole lot better
But you'll think of me.

Nu

Har väntar jag på en leverans från Tradera, är jag nöjd och glad så ska jag visa här först då vad det är jag köpte. Det var inget kap direkt, men det är något jag velat ha länge. Lite billigare än vanligt. Det är lite kul det där. Jag får bli en riktig Internet-shopper så fort jag lärt mig. Har flundrat lite på det där med Ebay, om man kanske skulle våga. Får se.

Jag ska i alla fall köpa ett Cherry Tee-linne på
www.shopaholic.se den här månaden. En basic tanktop bara, men det är bra att ha. Det har jag inte haft på länge.

Sedan har jag tänkt på hur det ser ut hemma hos mig, jag måste ta och snygga till det lite. Det är för tråkigt. Jag har bott i samma lägenhet i snart 3 år och det ser nästa likadant ut nu som när jag flyttade in. Jag behöver förbättring.


Uppdatering


Ok, jag erkänner. Jag är en serienörd :P
Jag läser en sådan underbar serie som jag inte kan sluta följa.

http://nocrap.comicgen.com/

Den är snyggt tecknad, man grips verkligen med i handlingen och det är förvånande nog ett par bra musiktips med i den. Jag beundrar författaren som skriver den här.


Oh, bara en kvart kvar tills jag slutar. Ikväll ska mamma bjuda på mat och vin, det ser jag fram emot. Det bästa som finns är att slippa laga maten själv.

Fjärilar i magen



Ja, jag tror det måste vara första gången. På så länge.
Därför skriver jag med den här kursiva, drömmande stilen.


Jo, men faktiskt. Eftermiddagssol, och dig i mina tankar. Det känns så där luddigt och varmt i magen på mig. I helgen blir det äta gott hos mamma och så hitta på något bus på lördag med min lilla sockertopp. Nu mår jag ju faktiskt bra. Lite ont i magen och ryggen, men det är smällar man får ta med det här jobbet. Annons, fy fan vad fingrarna går på mig. Man tycker att jag skulle vara duktigare på att skriva just därför, men jag har faktiskt ingen egen fantasi, jag dikterar bara. Fast det gör jag baske mig bäst!

Jag känner mig lite rastlös, när våren känns nära. Jag vill leva, göra något drastiskt, flytta eller skaffa husdjur, resa bort någonstans, härifrån, från min trista existens i den här gråa staden. Den är ju inte så grå egentligen, men omständigheterna gör att det känns så.

Vill du resa bort med mig?

Kinamat på Ming Palace

Sitter och väntar till lunch. Ska iväg med koreanen och äta buffe på Ming. Jag älskar våra luncher, bara sitta och prata strunt om allt och inget. Det blir så sällan att vi har våra luncher samtidigt nu för tiden. Det får en att känna sig a bit lonely sometimes :P Men så springer jag ju borta hos henne och skvallrar en hel del så fort jag kan smita iväg obemärkt. Skvallra om dumma saker som att "den där" blev kallad bajskorv över telefon av en kund. Sånt som bara jag och Emelie tycker är roligt, vår typ av humor.

Ska försöka ta svängen förbi Vagabond sedan också, reklamera skor. Måste nog reklamera min Ipod också, fy vad dagen började surt när man inte fick lyssna på den musiken man alltid är så van att lyssna på. Jag lever i min egen lilla värld på morgonen. I den världen hörs inget annat än musik. Idag fick jag sitta och lyssna på äckliga människor som satt och snöt sig på pendeln. Huh.

Peter LeMarc

"Kärlek som vår får inte grumlas,
med tiden ska vi bli som barn
Jag må vara tyngre, du må ha gråa hår,
man kan inte grumla en kärlek som vår"

Peter LeMarc - Början På En Lång Historia

Tjihoo! Sofi's Mode ikväll, får se om det finns något fint nytt hon visar upp :)

Nu slutar jag, det här var en skön dag, endast halvtid. Man kanske borde gå ner till 75 % eller nåt, fast då skulle jag inte ha råd med allt jag vill ha så den idén skippar jag. Men det skulle inte kännas helt fel dagar som denna.

Lycka

Nu är det vår. Trots kvarstående snö och kyla så är det baske mig vår. Nu börjar nedräkningen till dess att jag första gången får ta på mig vårkappan, första gången jag tar på mig mina fina nya skor (utomhus) första gången man kan sitta ner på en bänk utan att frysa häcken av sig, för att inte tala om att sitta på gräset. Tänk, sitta på gräset en varm vårdag, solen lyser varm i nacken och man bara är, man tänker och man är. Jag längtar så att det skriker i hela min kropp.

Igår var det mysigt, jag och Emelie var på Lin & Co och hittade en massa underbart fina kläder. Ska dit nästa gång lön kommer och köpa på mig en hel del som jag hittat.  Dyrt, men oemotståndligt ;P Efter att vi spanat lite, jag köpte ett par solglasögon (vad nu det ska vara bra för nu kan man undra), så gick vi och fikade på Lindh's-. Det kändes så mysigt. Vi satt och drack thé och pratade om allt möjligt viktigt och oviktigt. Hon har ju flyttat hit nu, till staden Linköping. Linköping har nog lite personlighet ibland. Det finns vissa saker man fastnat för, flundrar på om man ska ta sitt pick och pack och bosätta sig här ett slag. I alla fall nu, när jag jobbar här och har mina vänner här. Har ju dessutom ganska bestämda planer på att börja plugga här någon dag också. Då kan det ju vara bra om man redan hunnit skaffa sitt egna place. Men det får bli längre framtida planer, man ska inte ha allt för bråttom.

Dagens betraktelser. Det blev en del ändå, jag är fan inte så dum som jag ser ut eller känner mig ibland.

Idag ska min sötnos hänga med hem till mig och titta på O.C. Det finns nog fan ingen bättre serie. Det finns de som nästan når upp till samma klass men inte riktigt... och alla är ju så vackra och har så underbart fina kläder på sig.


Kryssning

Först:

Trött, för trött för att egentligen skriva något viktigt eller speciellt om kryssningen.

Sedan: Inhandlat på Tax Free.

Lancome Paris Juicy Tubes och så ett par Pilgrim örhängen. Lite alkohol. Och så godis förstås :P

Idag

Har varit en alldeles underbart mysig dag. Fick sovmorgon, gick upp när det var ljust och klart ute. Tog en sväng på stan och shoppade. Köpte en guldkedja och ett par små guldörhängen. Såg ett jättegulligt halsband med en medaljong i. Brukar inte tycka om smycken på glitter, men idag såg jag en hel del fint. De blir bara bättre och bättre ;) Annars har jag inte gjort något speciellt. Men jag känner mig så lätt, som en liten fjäder.