Be happy...


Håret luktar gröna äpplen

Vinden får fatt i både klänningen och tröjan hon bär på vägen ned mot hållplatsen i den mörka kvällen. På den svagt upplysta spårvagnen är det tomt när hon kliver på och i hennes öron spelas en låt hon inte kan skryta med att hon lyssnar på. I texten finner hon ord eller meningar som  kryper lite sådär under skinnet på henne. Som fastnar. Orden knyts till minnesbilder, hon ser de där skratten som fastnar, ansikten, möten. Det blir som en film fylld av ögonblick. Att jagas av en älskad, skratta och hållas fast i en omfamning. Kyssar som smakar söt mint. Friheten på bergstoppen, att få vara där med sin vän i sommareftermiddagen, dricka cider och prata om viktiga saker i ett så litet liv. Om framtiden som skulle visa sig vara närmare än den kändes. Mötet vid ån, på bänken, när hjärtat skriker av fruktan för det främmande, men ögonen ler finurligt, lockande. Hon ser drömmar som blev löften som inte hölls. Sommarvärme, sittandes på marken i väntan på tåget med de som var speciella, en promenad på en alldeles för lång väg, bara ben, bara kroppar i svettiga lakan, en tungspets mot halsen och viskandet av fina ord, tätt intill dansandes med henne, blickar av åtrå, då de delade smak över den där låten, skratten över de där dumma sakerna, de där sakerna som var roliga just där, just då, gråten i halsen och skriken, desperationen, att falla ner på knä och be. Det går fort när man tänker och att försöka reda ut varje tanke till ett sammanhang kan hon inte. Nu stiger människor på vid huvudhållplatsen, men där ska hon inte gå av. Hon vågar inte se dem i ansiktet, men hon betraktar de i ögonvrån. Funderar på varför flickor sminkar sig hårt, vem som luktar något gott, om det är någon som ser henne, var gruppen av unga killar är på väg. Speglingen av hennes figur i fönstret fångar hennes blick, hur hon sitter med fötterna. Den ena lealöst liggandes rakt fram och den andra lite böjd med endast tårna fästa i golvet. Nu ska hon snart gå av, till hennes liv som det är nu. Hon ler. De starka pianotonerna gör att hjärtat slår ett litet slag extra. Hon längtar ingenstans nu. Hon är här.



there is no time for us
there is no time for us
oh the world won't understand
it's left no time for us

I love a girl I'll never see her again
she was so young I'll never see her again
she was so young
I'll never see her again

what is worthwhile in the world
if you can't be with the one you love
what is worthwhile
we'll be forgotten when we're gone

if I could change one thing in life
I'd make time for us
if I could change one thing
I'd make time for us

no time for us
no time for us
no time for us...

Det bästa bidraget igår


Om att lägga sitt huvud i någons knä

Jag kan inte minnas att jag någonsin gjort det med någon? Lägga mitt huvud i någons knä på ett så där kärleksfullt sätt och låta denna någon stryka med handflatan över mitt huvud eller dra fingrarna genom mitt hår. Denna någon som älskar mig. Jag har nog inte ens gjort det med mamma, om man varit lite ledsen och behövt tröst efter en jobbig dag. Det är konstigt när jag kommer på sånt där. Jag kanske har intimitetsproblem? 

Igår var jag hos Peter. Det var jättemysigt. Jag vill minnas att jag skulle skriva något pinsamt om honom i bloggen men kommer inte på vad? Vi satt i alla fall uppe hela natten, drack rom och cola, sjöng till något singstarliknande spel för datorn med en massa roliga låtar till. Mycket 80-tal var det förstås :P Sedan tittade vi på Grave of the fireflies och vore det inte för att jag såg den i sällskap av någon annan hade nog tårarna runnit. Den var underbart hemskt vacker film. Riktigt brutal och vackert tecknad. Idag har det däremot känts av att man vänt på dygnet. Kom hem och åt och gick och la mig igen. Vaknade nu vid 18 och har typ duschat, gått och handlat godis och läsk och nu ligger jag i sängen och tittar på Melodifestivalen. Skönt.

image231 

Utsikt från taket igår. Gick upp och rökte och tittade ner på staden. Höll nästan på att flyga av taket däremot, det blåste jättemycket där uppe. Mys.

Peter

Peter

Klart man saknar dig ibland din lille skit. Men vi får se om vi ses imorgon då? Kunde ju vara lite trevligt. 

image230

Det här är Nathalie som säger god natt till alla mina små sötnosar där ute. Tänker på er jämt. 

En av mina första

Grön

Då fick Nathalie lära sig att det inte är så jävla lätt att fota sig själv med en stor digital systemkamera. Jag är ganska grön (haha ganska) också på det där med färger. Nåja, det tar sig. Nu är jag igång och jag vet att jag kommer ta fina bilder när vädret eller omgivningar tillåter och ger inspiration. Det var lite kul här med första försöken. Nu vet jag hur man lägger upp det på bloggen också. Kanske inte blir lika fint på bilddagboken sedan. Men det tar jag en annan dag.

Puss och godnatt

Jag har en söt syster

Ögon

Ibland. Med de där rådjursögonen så. Men ibland kan hon se ut som Björn Gustavsson när han under tips från coachen ska dölja sin ilska. Tittar upp sådär med knuten näve och stela käkben. Precis så.


Men alltså

Men alltså

Jaha, man kan alltså välja storlek. Det här är mitt fönster. Fruktansvärt intressant.

Mina fötter hälsar och säger att de mår bra

Mina fötter hälsar och säger att de mår bra

I am an astronaut.

Jag ville kanske visa min kofta?

Jag ville kanske visa min kofta?

Jag är suddig på morgonen. Och just nu testar jag storlekarna på mina bilder. Men de ser ju lika stora ut?

So serious

So serious

Så här fotar jag

Så här fotar jag

Överraskande va? Det är jag som är motivet. Roligt skulle ju vara om man kunde fota någon annan en dag, men det kommer nog. Det här är i alla fall ett exempel på det som kommer bli min fotokonst. Hahahaha.

Den här morgonen...

...vandrade jag med David Bowie - Life On Mars i öronen, ner till stan, ner till jobbet. Glad i hågen, på lätta steg. Sedan spelades en låt i mina öron som fick det att kittla till i magen. Min lilla söta vän Emelie påminde mig häromdagen om filmen The Piano som hennes pojkvän tycker om. Det var längesedan jag såg den filmen och fortfarande idag känner jag att det är en av de bästa jag sett. Älskar Theme-låten till filmen.



Det var Hanna som första gången visade mig filmen, jag kommer ihåg att det var en av hennes favoriter.

Mindre trevligt när man väl kom till jobbet idag. Man fick höra saker man önskade inte vore sanna.

Sedan är det ju den där dagen idag, som affärerna älskar och singlarna bävar inför. Jag älskar kärlek så därför kommer här en av de fina låtarna med favoritklippen från alla amerikanska kärleksfilmer.


Loveless



Jag kommer aldrig glömma det här. Varför är det så få saker som kan beröra mig som anime?

Lord Nevermore

Många saker påminner mig om Ola, det kan vara en t-shirt som sitter på komikern Björn Gustavsson i pausen mellan röstningar i Melodifstivalen eller en skådespelare i tv-serien Ghost Whisperer. Jag tycker om det. Att jag har minnen av Ola som är bra. Nu ska jag gå och lägga mig i alla fall.

 

 

Fick precis veta spännande nyheter. Snart ska det ske.

Idag var jag och tittade på en lägenhet också. Den hade fin stukatur i taket, men jag ska vänta på att den perfekta dyker upp. Då flyttar jag fortast.

Hipp hipp

Hipp hipp

Idag fick jag veta att mina astronauter och deras kompanjoner mår jättebra, är jättefina och att det inte är något fel på dem, de ska bara se ut så som de gör. De kan vara lite känsliga så jag får piffa upp de då och då men annars var det inget och nu är de så vackra som de kan bli. Det var det värt.

När jag vaknade imorse

Vakna

När jag vaknade imorse, kändes det inte som min dag. Jag tittade i spegeln men kände inte igen ansiktet som såg tillbaka på mig. Jag hatar de här dagarna.

Jag gör så här nu

Jag droppar den här låten som jag tycker om, den här låten som betyder något för mig. Så nu är den eran att lyssna på. Nu är den inte speciell längre. Det speciella finns inte kvar och det är inte min låt. Det är eran låt. Gör vad ni vill med den. Det tog lång tid. Men nu ter sig livet lite annorlunda. Nu är det ett annat liv. Farväl låt. We had some good times and some bad times.



In your eyes

As if blue skies bring some rain
I feel the blood rush in my veins
I never want to see you cry
Recently you said good night
Did not believe it for a while
But you really meant good bye

In your eyes I see the sun shine
It's so bright that I can't see
And this love is so much stronger
Than everything that I've seen before

As if blue skies bring some rain
I feel the blood rush in my veins
I never want to see you cry
Recently you said good night
Did not believe it for a while
But you really meant good bye

In your eyes I see the sun shine
It's so bright that I can't see
And this love is so much stronger
Than everything that I've seen before

In your eyes
I see flowers and trees
In your eyes
I see beautiful things I can't believe
'Cause in your eyes, I see
The love light shined on my
In your eyes, in your eyes, in your eyes

... lite sanning

 

Jag hoppas du inte alls har det bra

Jag hoppas du ligger vaken som jag

och känner dig lustigt glad och rörd

och yr och ängslig och mycket störd.

Och rätt som det är, så får du brått

att lägga dig för att sova gott.

Jag hoppas det dröjer en liten stund...

Jag hoppas du inte får en blund!

Karin Boye



... fast de hoppas jag inte egentligen. Jag hoppas du har det mer än bra. Jag hoppas att inspirationen flödar nu och att du gör det du alltid drömt om att göra. Jag hoppas du kan tänka klart, se klart. Jag hoppas du känner de allra starkaste känslor och jag hoppas du vet hur bra du är och att du får höra det varje dag. Jag hoppas du tror mer på dig själv nu. Jag hoppas att du kan prata nu, att du kan visa vem du är. Jag hoppas att den du är är den bästa person du kan vara. Jag hoppas du känner lycka nu, den lycka som bara du kan känna. Jag hoppas du trivs och är nöjd. Jag hoppas att du känner dig stark och oövervinnelig. Så ska det vara. Jag hoppas det är så. Jag vet att jag gjorde rätt. Så här skulle det bli och det känns rätt. Jag hoppas att du någonstans vet det också. Eller kanske gissar. 

Jag hoppas du sover gott och att du bara drömmer bomullsmjuka drömmar du inte valt själv men som bara finns där.

image218

Platens bar

Det slutar ju alltid där, hur man än börjar och jag gillar det. Har haft det riktigt underbart bra, fest hemma hos söt-Malin igår med Karin och Susanna och kul att träffa deras respektive. Efter mycket prat och dricka vandrade vi ner mot stan och delade på oss. Jag och Susanna gick till Platens och dansade. Träffade lilla Hanna där, känns som hon blivit mindre. Sedan dansade vi allihop. Malin och Simon slöt upp med oss där efter ett litet tag. De hade lyckats ragga upp någon biker med enorma armar som bjöd på Smirnoff. Det var trevligt tyckte jag. Pratade lite om foto med Fredrik innan stängning. Vi kan prata med varandra, men känner varandra på ett väldigt konstigt sätt. Ett bra sätt är det i alla fall.

Han tog en bild på oss

image217

Jag med sexiga Sussi ;)

Idag fikade jag med Maria och Hanna på stan. Vi trotsade ovädret och satte oss på fiket i Filbyter. Vi åt pasta och pizzabuffé och drack varm choklad. Det var mumsigt :) Sedan tog vi en liten liten sväng på stan och tittade lite i affärer. Jag hade en mysig känsla i magen. Nu ska jag vila lite innan utgång ikväll.

Puss