Mysdag

Efter jobbet ska jag gå på stan och titta lite på sommar-rean, sedan tänker jag bege mig raka vägen hem och krypa ner i soffan med mitt duntäcke och där tänker jag sitta hela kvällen och se på film. Det är en sådan dag idag.

Ibland känner man sig bara så förbannat tom på ord.

Uhrm, jag har ju bilder kvar från midsommar! De måste jag få upp här någon dag. Inte för att de kanske är av speciellt intresse men jag tycker mest bara om min blogg för att jag tycker den är så fin att titta på. Jag tror inte jag skriver något vidare meningsfullt för någon annan att läsa.

Har samlat ihop pengar till datorn nu och tagit ut de från kontot och lagt dem i ett litet kuvert, det är vuxet. Jag har aldrig varit något bra på det där med att spara pengar, men nu fasen ska det gå.

Jobbet tar kål på mig, jag letar annat men tycks inte stöta på några jobb där jag kan, eller får, eller vill jobba.


Jag tänker inte bli en otrevlig pensionär när jag blir gammal. Gammal förresten? För inte så länge sedan hette det; när jag blir stor. Tiden går för fort.

Man lever, blir äldre och sedan dör man.

Nej fy, nu ska jag inte vara deppig. Får beställa hem en barnfilm från internet istället :P


Update kaos-midsommar

Äh, jag orkar inte skriva. Här är ett litet smakprov på hur  vi spenderade dagen.







Hahaha, midsommar!

Imorgon kommer update, men for now:

I still hear your voice when you sleep next to me,
I still feel your touch in my dreams.
Forgive me my weakness,
but I don't know why.
Without you it's hard to survive.

Cause everytime we touch,
I get this feeling,
and every time we kiss,
I swear I can fly
Can't you feel my heart beat fast?
I want this to last,
need you by my side.
Cause everytime we touch,
I feel the static,
and everytime we kiss,
I reach for the sky.
Can't you hear my heart beat so?
I can't let you go,
want you in my life.

Jag somnar!

Jag lovar, jag skulle kunna sitta och sova här vid min plats om det är så. Om det är så förresten, varför säger man så? Äh, struntsamma. Jag är lite sugen på glass och jordgubbar nu, de serverar det nere i kaffeterian. Jorgubbar är goda och de luktar gott.

Människor upphör aldrig att förvåna mig, de upphör aldrig med att göra mig besviken. Människor är bara dumma, egoistiska och känslokalla. Det är vad de är. Imorgon blir en sjuhelvetes midsommar, jag ska supa bort vartenda litet uns av sorg i mig och äta gott och bada :) Ikväll ska jag och Emelie åka och storhandla på Willys eller något, vi ska handla så mycket onödigt och gott så vi kommer må illa imorgon. Det är så det ska vara.

Fy fan vad tråkig jag är, känner att jag är.

Fy fan vad tråkiga alla är...

Flundrar

Kanske har min film kommit hem idag? Jag hoppas på det. Jag ska längtar hem, jag ska steka upp något kött att äta med min potatissallad ikväll, kanske köpa något smågodis med mig och hyra en film? Jag vill inte kalla mig slösig eller onyttig, jag vill kalla mig livsnjutare :P


Sådana här dagar, då tänker man extra mycket, kanske längtar extra mycket, eller kanske saknar något man glömt bort för så länge sedan.


Jag sa kanske.

Nu är midsommar i alla fall planerat och bestämt, vi ska vara hemma i Daniels villa under dagen, grilla och laga all den där traditionella maten, göra drinkar, bada och ta det lugnt och sedan kommer kvällen då vi ska piffa till oss och gå vidare till en midsommarfest hos en vän till Emelie. Det blir nog en bra midsommar i Motala. Jag har aldrig varit där, det kan ju vara värt att testa att festa där också ;P




Älska

Du älskar dagen och de självklara skratten, jag älskar månen och den stjärnklara natten. Mörkret och skuggan när det skymmer över staden och jag vet inte varför, men det är så jag vill ha den. Du har väl aldrig ramlat hem längs broar över farligt vatten. Känt dina steg bli en dans, så lycklig för att natten tog dig.

Att lura mig är lätt, fast du har fel så fick du rätt. Jag är dömd och du förlåten, du slog dig och jag gråter och ingenting förändras här, inget växer ingen bryr sig när du undrar vad allt är värt. Att stanna här en liten stund är att sova utan en blund för att aldrig mer komma tillbaks.

Platens

Hittade precis den här bilden från helgen på www.platensbar.com

Cuddle

Slutbetyg!

Yeay! Så har jag då äntligen klarat det, jag har gått ut gymnasiet med ett fullständigt slutbetyg. Det är nästan så man har sin egen lilla student nu :P Nu kan man börja fundera på högskoleprov och framtida studier och allt vad det är. Än har jag inte bråttom med att börja studera igen, men man kan ju förbereda sig. Jag ska bli något... bra i alla fall.

Jag måste fira på något sätt, ska nog köpa hem lite god mat och grilla hemma hos mamma ikväll. Det är ju aldrig fel.

Tankar

Sitter och lyssnar på Paris Hiltons nya låt, jag tror jag är ensam om att tycka den är bra ;P

Helgen var bra, somrig. Jag var ute i Linköping i fredags, när alla studenter trängdes på stan. Det fick en att tänka tillbaka lite på hur det såg ut för ett år sedan. Jag hade en underbar student, kunde inte fått den ordnad bättre. Allt var härligt ända till kvällen när vi skulle ut :P Man känner sig gammal nu, tänker på hur alla kände när de tog studenten, alla som för första gången funderar på att skaffa jobb eller flytta hemifrån. De stegen tog jag redan när jag var 17. På ett sätt känns det bittert att alltid legat steget före min generation, å andra sidan känns det tryggt. Jag vet vad jag vill och vad jag gör och behöver inte fundera så mycket på det. Det enda jag behöver koncentrera mig på är att leva varje dag som om vore det den sista i livet. Och det gör jag nu, jag älskar det här. Att inte behöva planera något, inte sitta inne och lösa korsord när det enda man vill är att vara ute, ta en öl med ett par goda vänner, grilla, bada eller bara... älska! Det finns så mycket tankar och känslor i mig, men för det mesta lever jag bara på känslan, på impulserna.

Jag har lärt mig så mycket under det här gångna året, om mig själv, om andra, om kärlek och svek, om vänskap och svek där. Det är inte värt det att gräva ner sig i något. Jag har också blivit mer egoistisk. Förr levde jag mer för andra, för vad andra ville och vad andra tyckte. Nu har jag lyckats finna ett sätt att kombinera det med att även leva för mig själv och för mina drömmar. Jag har ingen ångest över framtid, eller över pengar. Jag lever bara nu. Gnäller ofta över hur jobbigt jobbet är, men det är bara för stunden, då det känns allra jobbigast.

Oh men gud vad långt det här blev, det var inte meningen. Som sagt, fredagen var bra, träffade många roliga människor ute och sprang omkring med min lilla Emelie och så var det lördagen som visade sig bli riktigt mysig också. Vi grillade här hemma hos mamma, satt och drack och pratade och Mats var ju här. Det var kul. Nu längtar jag bara till den 7 juli då vi åker till Skåne. På lördagen där ska vi åka över till Köpenhamn och stanna där över dagen. Vi ska gå på Tivoli! :) Det kommer nog bli den lyckligaste dagen för mig i sommar, bättre finns inte. Jag förstår inte var all den kärlek jag har för Köpenhamn kommer ifrån, men jag får bara acceptera att mycket bättre har jag inte sett.

Kärlek, alla.

Oh crap!

Det här är No Crap!

Jag tror jag bryter ihop. Jag förstår inte hur man kan skriva en så här bra serie.

No Crap!

Igår var en bra kväll! Trevligt att träffa Robin, vi satt och pratade gamla minnen och sedan kom Josef med bror och kompis och så Angelica senare. Vi tittade på fotbollen som var en hel jävla lång, utdragen, tråkmatch ändå till slutet då Sverige äntligen visade att de kan. Josef tog mig på ryggen i halvlek och bar iväg mig bort till sig och så hämtade vi lite vitt vin, grabbarna spelade boll ute på altan drack en massa öl och hade säkert 6 påsar chips med endast två olika smaker :P Man kände sig så där barnsligt liten igen. Oskuldsfull. Glad.

In med bollen i mål!

Ja, jo. Lite är man väl med :P Ska hem till Robin snart och titta på fotboll :)

Det känns så bra, lagom solbränd, shorts och insmörjd i godluktande, somrig, kokoskräm. Nu har jag städat hemma så när jag går hem för att sova är det bara att lägga sig i nybäddad säng med rena lakan. Imorgon är det fredag redan och då blir det utgång med min pulla och på lördag ska jag ut i Norrköping. Man får se med vilka, kanske kusinerna? :)

In med bollen i mål är ju vad vi snackar om, det är ju spelets idé!

Jag lever nu, jag är lycklig och det är fan inte ofta jag sagt det. Men bitarna i pusslet är på plats.

Weoh!

Weoh

She's A Lady

Oh, jag har ont i magen. Måste snart ta kontakt med vårdcentralen igen så de får skicka upp mig till akuten. Inte bra :(  Dör gör man väl inte i alla fall.

Sitter på jobbet, utanför schemalagd arbetstid. Måste gå på ett jäkla-idiot-obligatoriskt möte idag kl 17. Slutade 13:30 och får sitta i kvar här likt förbaskat. Den här arbetsdagen blir över 12 timmar lång. Det skulle vara så mysigt att gå ut nu, lägga sig vid Stångån och mysa med dig ;) Köpa en glass och bara vara.

Resten av veckan blir inte heller festlig, hur kommer det sig att man bara sitter och längtar till helgerna, det är inte ens behagligt att gå upp vardagar längre?

Nu är i alla fall midsommar spikat, vi ska vara ute på landet, grilla, spela kubb, supa, bada och ha det jättemysigt :) Min lilla pulla har skaffat sig körkort nu också, hon klarade uppkörningen igår. Ikväll blir det att ta en sväng efter jobbet :)

Mitt jobb

Jag vill gå hem nu. Eller sluta.

Dagens

Goo Goo Dolls - Iris
And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything feels like the movies
Yeah, you bleed just to know you're alive


Helgen

Pelao hade ordnat Reggaetonfest på Carl Johan. Vi kom dit vid 12 efter att ha förfestat i Marielund, då var det dött ute. En timme senare var det fullt på folk och vi dansade snackade skit och umgicks. Det var härligt. Fick se Juanito ute också, en chilenare som jag var kär i när jag var liten. Det kändes lite hoppfullt att se att jag faktiskt känner igen folk i den här staden ändå, helt främmande för mig är den alltså inte. Och utelivet har jag nog underskattat, varför har jag inte gått ut oftare här för? :P

Igår vaknade jag vid 12:30 och kände dåligt samvete för det. Hämtade ut min nya Ipod i fredags så största delen av eftermiddagen gick åt till att lägga över alla mina låtar från den gamla till den nya. Kul sysselsättning, inte. Vid 17:00 var jag på videoaffären och jobbade där till 21:00. Kände mig lite sentimental när jag stod där, det var så längesen nu känns det som. Jag upplevde någon sosrts lugn när jag gick omkring mellan videhyllorna och spanade in alla filmtitlar. Tittade på Bewitched, en lättsam men faktiskt förvånande rolig film :) Slutade vid 21 och gick ner till Video West och hyrde House Of Wax med Daniella. Gick hem till mamma och såg på den. Fy fan vilken äcklig film! Jag fick sitta och säga åt Daniella hela tiden att hon skulle låta bli att  titta, men jag vågade knappt se den själv.

Idag har jag tvättat och direkt när den var klar stack jag ner till centralbadet där mamma och hennes vänninor redan var. Har legat och solat och badat hela dagen så nu känner jag mig sådär fräsch, solbränd och mjuk i kroppen och mitt hår är alldeles krulligt och solblekt ;P

Nu har vi suttit ute på balkongen och grillat och druckit Martini.

Jag tror nog att jag kan gå till jobbet med gott samvete imorgon, den här helgen gick inte till spillo :)


Åh wow!

Nu har den nog nått sin höjdpunkt, lyckan! Jag trodde inte man kunde få ha det så här bra! :)


Ika I Rutan
Jem
My Little Pony
Rainbow Brite
Sandybell
Denver The Last Dinosaur

Nu ska jag dricka lite vitt vin på balkongen under tiden mamma grillar ;)

Puss

Hoho

Hah


Tillägnat J

Sover

”Jag hoppas du inte alls har det bra. 
Jag hoppas du ligger vaken som jag 
och känner dig lustigt glad och rörd 
och yr och ängslig och mycket störd. 

Och rätt som det är, så får du brått 
att lägga dig rätt för att sova gott. 
Jag hoppas det dröjer en liten stund... 
Jag hoppas du inte får en blund!” 

-Karin Boye


Det var så mysigt igår. Satt hemma hos Tati och umgicks med kusinerna. Vi satt och drack och snackade skit, tittade på kläder och körde snurra flaskan :P På fredag blir det stor fest som Pelao ordnar på Carl Johan. Det blir skitkul! Då ska vi festa hela natten :)

Det luktar grillad kyckling...

... på Tyska torget. De firar nationaldagen där nere. Går omkring med små hästar och jag vet inte vad de gör vid den stora scenen. Det ser trevligt ut i alla fall.

Söndagen var minst lika underbar. Angelica och jag tog en sväng ner till marknaden och köpte en munk. Rafaello stod i ett av marknadsstånden och det var längesen man såg honom, har blivit mer sällan sedan han slutade jobba på 55:an. Sedan köpte vi en läsk och prutade ner priset hos killarna i kebabståndet :P Vi gick hem till Sanna efter det och träffade folket från lördagen där ;) Sedan gick vi över till mamma och hämtade grillen och kött och så grillade vi det hemma hos henne och Matte. Grillat kött och potatissallad, det var helt perfekt. Efter maten gick vi ner till marknaden och tivolit igen. Angelica åkte karusell och Sanna och Matte åkte danskarusellen. Den såg fasen farlig ut. Så var jag tvungen att köpa Langos. Det var inte så mycket kött på min köttbit så jag var fortfarande hungrig. Det var Pop i parken också, så dit gick vi en sväng. Snook spelade där vid 23 sedan.

Igår var det personalfest på Tinnis. Det var lite mysigt men kunde varit roligare. Jag är glad att jag har Emelie, men mitt jobb och jag fungerar nog inte ihop bara. Men god mat var det och mycket dricka i alla fall och det är ju aldrig dumt :P

Puss

Drömmar

Har kommit hem skapligt tidigt ändå från festen. Det är gryning ute och nu är jag tvättad i ansiktet och så har jag borstat bort all äcklig smak från min mun. Nåja, all smak var inte äcklig. Har smakat tuggummi inatt från en söt människa. Det smakade gott. Imorgon kväll ska vi grilla med gänget. Då får vi träffa dem igen. Angelica hittade också en riktig sötnos. Satt med honom, Angelica och Matte och pratade film här nu innan vi stack. Om drömmar som faktiskt blir förverkligade. Det finns de som har drömmar som aldrig leder till något. Det är bara snack. Men Matte har gjort slag i saken och gör faktiskt film och skådespelar. Han är den i sin åldersgrupp som gjort mest film i Sverige. Det är imponerande med sådana människor, som lyckas med det de vill, som inte sitter och filar på ett manus i år och pratar om det men aldrig når fram till slutprodukten. Matte har gjort det, flera gånger om.

En till sak som fått mig att fundera ikväll är dåliga vänner och sexualitet. Jag blev sviken ikväll, och fick se mycket naket med 250 kg kärlek spelandes i bakgrunden.

Nu ska jag lägga mig och drömma. Sov gott världen.

Familj

Många är vi...

Chilenare

... och mångkulturella.

Familj

Galna...

Grrr

... och lyckliga.

Boys

Jag anade aldrig att det var så här det kändes att vara någon, att vara lycklig. Det har varit en underbar dag, med många pussar, kramar och skratt. Nu ska vi avsluta kvällen med Hawaiifest! :D

Inte för Guds skull...

... men för min, läs ;) Ibland kan en låttext så bra beskriva det man gärna vill skriva själv men inte förmår sig att göra.

Jason Mraz - I'm Yours
Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love, love, love
Listen to the music at the moment, maybe sing with me
Ah, la peaceful melody
It's your god forsaken right to be loved, loved, loved, loved, loved

I've been spendin' way too long checkin' my tongue in the mirror
And bendin' over backwards just to try to see it clearer
My breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what I'm a sayin' is there ain't no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do, our name is our virtue



Tänder

Yeay! Helsinki here I come. Pappa är hemma i helgen och imorgon blir det brakfest för att fira hans 50-årsdag. Massa med grilla med chilenarna och umgås med Svante, Katri och hans bror. Träffade de en sväng på stan i eftermiddags och tog en fika. Pratade med Marko om att komma och bo i hans hus i Helsingfors i sommar. Det blir härligt att se var min bror kommer ifrån och hur de lever där :)

Min bror, min bror, min bror!
Love, love, love

Nathalie


Skönhetsmiss

Lasse Lindh - Skönhetsmiss
Kajal som rinner från trötta ögon,  över en första rynka
Kinder och läppar som kunde krossa tusen
tonårspojkars hjärtan, men nu inte kan sluta darra av rädsla
När du säger: "Hur kunde det bli så här?"
Vi som var så vackra och stolta och svor att vi
aldrig, aldrig, aldrig, skulle bli som dom vi föraktade, gamla och fega

Allt som vi sa, alla våra ideal, alla löften om det stora livet
Ingenting finns kvar idag, ingen slåss längre för det vi sa
och det känns som om hela livet liksom domnat av


Flärd