Poesi

Dagens

Joe Hisaishi - Tonari No Totoro

Har börjat läsa lite Karin Boye på senaste. Jag tycker sättet hon skriver på är så träffsäkert. Tänkte att jag skulle börja kika lite på EE Cummings nu också. 

I Carry Your Heart With Me
I carry your heart with me, I carry it in my heart
I am never without it, anywhere I go you go my dear
And whatever is done by only me is your doing, my darling

I fear no fate, for you are my fate, my sweet
I want no world, for beautiful you are my world, my true
And it's you are whatever a moon has always meant
And whatever a sun will always sing is you

Here is the deepest secret nobody knows
Here is the root of the root and the bud of the bud
And the sky of the sky of a tree called life
Which grows higher than soul can hope or mind can hide
And this is the wonder that's keeping the stars apart

I carry your heart, I carry it in my heart

- EE Cummings


Himlen känner mig

Det luktade syrener på vägen hem och det kändes som de där dagarna man spenderade ute på dagisgården, plockade blommor, drömde om att få hålla handen och att få bli stor. Om man visste då...

Jag gick in på mammas gård, en gård som börjar kännas familjär för mig vid det här laget. Träden släppte ifrån sig små blomblad som singlade ner som regn och precis när jag kommit en meter från porten tornar svarta moln upp sig över himlen och släpper ifrån sig all världens skrik. Regnet öste ner och det kände sådär mysigt, sådär perfekt att se på. Jag gick ut en bit i regnet, lagom för att bli träffad i ansiktet av de stora dropparna och jag njöt. Tänk vad mycket en människa är kapabel att känna ändå. Det måste vara det som är livets mening. Att känna alla dessa känslor.

Dröm


Mycket saker blir det

Nu får jag ta och skämmes. Handlar saker utan att titta på prislappen, då har det gått lite överstyr. Tog ett språng in på Gränden och köpte en kofta och kilade vidare och handlade ett par Pilgrimsörhängen till på Din Guldsmed.

Sitter och längtar efter bio, men jag vägrar gå och se något annat förrän Marie Antoinette kommer ut på svenska biografer. Så läste jag i (tro, det eller ej) Dagens Nyheter att Radio Dept finns med på sountracket till filmen. Det kan ju bli intressant. De har ju en skön musikstil :)

Och skulle det nu vara så att någon är obotligt nyfiken på hur jag mår så är min blogg det närmaste sanningen man kan komma, så det är bara att läsa den. Skitsnack håller jag dock för mig själv... och Emelie.

Trött

Jag gick upp alldeles för tidigt för mitt eget bästa idag. Har hållt igång hela helgen och avslutade kvällen igår med att se "Casanova" (bra film för övrigt"), men det gjorde bara att jag försov mig imorse och fick slänga mig upp och iväg efter bussen. Kom i alla fall i tid till jobbet, för tidigt till och med.

Dagens:

Lasse Lindh - Du Skär

och den stämmer väl ganska bra in på dig, eller vad sägs?

Slappbak

Sitter i mammas gråa långkalsonger och känner mig lagom sexig :P Ikväll ska jag lägga mig tidigt, upp och jobba imorgon 07:30. Det tråkiga är bara att jag måste ta tåget som går 06:02 imorgon, så jag får sitta och vänta på att jobba i nästan en timme. Sugigt värre.

Man får väl trösta sig med att man kan vara sexig när man vill ;P

Hot


Have You Seen Me Lately?

Blå ögon

Counting Crows - Have You Seen Me Lately?
I guess I thought that someone would notice
I guess I thought somebody would say something
If I was missing
Can't you see me?
Come on color me in
Come on color me in
Come on, come on, come on
Give me your blue rain
Give me your black sky
Give me your green eyes
Come on give me your white skin
Come on give me your white skin
Come on give me your white skin

-

This is my art, ja eller, det var ju Emelie som tog bilden :P Den är fin, det finns många många fler. Till och med killen som hjälpte oss framkalla tyckte bilderna var fina ;P

Igår var en bra kväll, kul att träffa folket man inte sett på ett tag :)

Jävla jubelåsna!

Nu vet jag
Nu vet jag hur mycket du gömde och förteg.
Där var ditt skal.
Men varför har du gömt dig så väl för mig?
Det mal och mal.

Jag vet det.  Jag minns det: en enda sak,
där jag har dömt
och sedan var ditt inres förtrollade land
för alltid gömt.

Så länge vår kärlek har ett villkor kvar,
om också bara ett,
så länge är vår kärlek en sluten hand
och oss sker rätt.

-Karin Boye

-

Underbara dag idag! :) Lönen har kommit och jag och Emelie ska spendera dagen med att shoppa, äta ute och framkalla våra fina bilder. Det ska bli så härligt att sätta upp de på väggen hemma. Det är nog det bästa som vi gjort, som jag gjort någonsin.

Kom ihåg varför

Byz - Why Do We Always Fight
Why can't only I for one just be
It’s not the same when I now look and speak to him
I may be changed but so have he
It’s like we've locked us up and thrown away the key
I see your smile the same old smile
But then he takes me down and make our feelings die

Jag får aldrig aldrig någonsin glömma det. Jävla fan. Varför är jag så dum för?

Dagens

Sufjan Stevens - For The Widows In Paradise, For The Fatherless In Ypsilanti
"I'll do anything for you
I did everything for you"



Du har så lena kinder ;)

Gamla Linköping

Gårdagen var mysig, så där lagom och perfekt. Jag och Emelie möttes upp på stan efter hennes körlektion, sedan tog vi svägen runt lite. Köpte ett par Pilgrimörhängen och lade undan ett par jättefina solglasögon. Hittade lite annat som jag ville ha, men det får jag dröja med till onsdag innan jag köper det. Efter lilla shoppingrundan gick vi till Lucullus och handlade lite picknick, lite sallad till lunch och en stor Pepsi max :) Vi var tvungna att åka hem och ta ut Bessi en snabbis innan vi stack ut igen, men efter det åkte vi i alla fall till Gamla Linköping. Där var det... gammalt :P Jag trodde aldrig att jag varit där innan, men jag tror fasen att jag kände igen mig lite.

Det var mysigt. Vi sprang omkring och tog kort lite här och var och rullade oss i vitsipporna. Den man som plockar en vitsippa åt mig en dag säger jag... Vi köpte en massa plopp för 26:- för att plastomslagen inte var ordentligt tillslutna och vi tampades med skogstokiga fåglar. Vi såg till och med en lite halv c-kändis kanske man kan säga? Vet bara inte vem han är eller var, kommer inte ihåg. Haha.

Det var en bra dag, en prefekt ledig dag. Missade O.C. bara och tåget var en halvtimme försenat, men det gjorde inte så mycket :P

Puss

Ragnar Dahlberg var det ju :P



Min blogg

är rolig :P Jag tycker nog inte om att skriva dagbok på communitys längre. Ibland gör jag det för att se någon sorts anledning till att jag längre går in på sidan. Idag är det lite kallt, men bra ändå. Sov gott inatt i säng nybäddad med rena lakan och en helstädad lägenhet. Inga bekymmer i världen, inget plugg. Nu har jag bara en sak att ta tag i och det är att gå till läkaren för min två små knölar i ryggen. Usch vad äckligt det låter förresten. Jag är inte äcklig i alla fall.

Det som är skönt med den här bloggen är att jag egentligen inte vet om någon överhuvudtaget läser den. Men jag behöver överhuvudtaget inte fundera på den saken heller för att det inte finns någon som helst möjlighet att se det :P

Idag blir det träning. Sedan ska jag hem och sova tidigt och länge tror jag. Måste vila upp mig för helgen den här gången. Den här helgen blev full av städning, nästa ska jag hitta på kul varje dag för att väga upp.

Dagens:

Tupac - Fuck All Y'all (Remix)

Klar!

Jag är klar med projektarbetet och om det fanns en gud så skulle jag be honom att göra så att Christian tar emot det och ordnar mitt betyg!

Kyss mig! Jag är fri!

Dagens:

Dj Dizzy - Love

Nananananaaa

Jag är så lycklig, vet knappt var jag ska ta vägen!



-

Var på skolan och alla lärare som var där hälsade på mig, pratade med mig, och var glatt överraskade över att jag lyckats få ett heltidsjobb så snart efter att jag slutat skolan. Vi pratade löner, semester och a-kassa. Det kändes härligt att se dem, nästan så att man ville börja skolan igen fast bara för att umgås med dem då. Mina vänner, lärarna :P Vilken kuf jag är. Jag fick i alla fall lämna in mina arbeten och chansen är stor att jag får mina betyg i dem också. Det ska nog ordna sig, sa Christian. Det kändes så himla jättebra. Vad ska jag ta mig till nu, hur ska jag fira?

Tryck här

Jag spricker...

... av lycka! Det är sommar nu och inte långt kvar tills jag är klar med... och om allt går vägen, då jävlar blir det fira av!

Notch - Nuttin' No Go So

Nu har i alla fall Thom också sett snygg-Lars och han höll med om att han var lite lik :P

Klant

Idag spillde jag currysås på mitt vita linne. Fick gå till JC och köpa en ny tröja för jag kan inte gå omkring med en gul fläck på linnet hela dagen. Jag kan inte, det går inte. Jag blir knäpp då. Så jag köpte en vit kortärmad top med svarta prickar. Söt. Sedan gick jag svängen förbi Gina Tricot och köpte ett svart skärp också. Ett sådant vanligt, brett skärp.

Så när jag kom uppför trappen ser jag Marcus sitta inne i konferensen, och när jag vinkade galet åt honom ser jag Carinas och Rogers ansikte titta fram bakom ett par människor! Jag är så lycklig! De ska börja jobba här igen! Livet kan inte bli bättre :)

Underbart

Johnny Cash - Hurt
I hurt myself today
to see if i still feel
I focus on the pain
the only thing thats real

The needle tears a hole
the old familiar sting
Try to kill it all away
but I remember everything

What have I become
my sweetest friend?
Everyone i know
goes away in the end

Dagens underbara musik. Den vackraste video jag sett. Jag tror det. Var på stan idag. Såg Quortegen. 1 maj är en speciell dag för mig. Dessutom för den med sig många fina minnen. Andra mindre fina. Fan pappa.

Valborg var bra, roligt. Vi spelade spel, åt gott, lyssnade på bra musik, drack mycket, pratade. Det kunde inte blivit bättre.