Åren som gått

Liten Nathalie

Stor Nathalie

Mycket har hänt...

... under året som gått. Mycket, men ändå lite. Känns som att mycket gått på rutin och man gått runt och trampat på samma fläck under året. Jobbat på samma jobb, umgått med samma människor. Men samtidigt har så mycket hänt. Vänner har kommit och gått, betett sig förjävligt åt och bett om ursäkt, mycket har känts, mycket har inte känts alls. Jag har blivit förälskad och tappat intresset lika fort. Många fester har vi haft, men också mindre än jag velat ha. Jag tror jag gör misstaget varje år att jag förväntar mig mer av året än det har att erbjuda. Jag vill träffa den stora kärleken, festa massor och lära känna nya människor. Men livet är så här. Det går sitt sakta mak och det känns faktiskt bra. Jag trivs så här. Mina nyårslöften (ja, jag vet att det är gammalmoda) är att jag ska gå ner i vikt, sluta röka och betala av mina skulder (för att vara klyschig). Sedan ska jag se till att lära mig njuta av stunden, av hur det är just nu och vara glad för det. Det kunde ju varit mycket värre. Jag tror jag gjort mig av med allt det och alla dem som inte gör mig lyckligare i alla fall. Jag har njutit av det jag velat ha just nu för stunden och sedan droppat det. Nu ska jag börja om från början. I veckan ska jag dejta.

Uppdaterad

Bilddagboken

Tomtebloss och lite snö

Julafton

God Jul

Jag är lite sent ute, jag vet... Men jul betyder fullt upp. Så här i efterhand kan jag ångra att jag stressat så mycket, men julen har ändå blivit perfekt. Mycket mat, för mycket mat, godis och julklappar :) 

Igår blev det klubb leche på Hugo's och det blev kul. Musiken var sådär, men jag lärde känna en ny Henrik, dansade med Angelica, Martin, Martins bror och hans kompis och så träffade jag Mannen ute. Det var längesedan vi sågs. Vi dansade lite, men mest blev det att vi stod och tittade på varandra och tjaffsade. Men nu syns vi nog inte än på ett tag igen, inte förrän han ordnat upp det han måste ordna. Jag kan inte leka leken.

Idag är jag slö och ligger i soffan och tittar på tv. Vi har firat Nina idag, hon fyllde 30. Vi var ute hos mormor ett par timmar och åt gott. Nina och Daniel är fortfarande ett par och kommer nog alltid att vara det. Jag blir så inspirerad av deras förhållande. Nina och Daniel är tillsammans med varandra för att de tycker om varandra och de funderar nog inte så mycket på varför de är med just varandra. De kommer nog vara tillsammans ända till den dag Daniel dör.

Jag skrattar åt mig själv...

... och åt andra, som skrattar åt sig själva. Jag skrattar åt Erik som luktar gubbe, som unnar sig en kopp kaffe med en bulle så här på eftermiddagen, åt våra kunder som inte kan stava till sina egna efternamn, åt min chef som hälsar med ljud istället för ord och som vet att jag driver med honom öppet, framför honom, men framförallt åt mig som fortfarande stannar kvar på det här stället. Men det är alla söta små varelser som jobbar här som gör att det överhuvud taget är värt det tror jag, att stanna här. Läs Jonatans blogg.


En favoritfilm

En av de bästa filmerna jag vet är My Neighbour Totoro, eller Tonari No Totoro som den egentligen heter som Hayao Miyazaki gjort. Den är ett rent litet under. Här är ett litet smakprov ur filmen med lite filmmusik.



Jag är en dal med mina enstaka toppar.

Nu är jag tillbaka och det var inte igår. Jag vet ju hur mycket ni gillar mina låttexter, ni som läser här av någon lustig anledning. Typ... mamma. Fan så sorgligt. Snart jul och nya tider, det huttade jag och Emelie för igår. Det ska bli bra igen. Här kommer i alla fall senaste repeat-låten.

The New Pornographers - The Bleeding Heart Show
I leapt across three or four beds into your arms
Where I had hidden myself somewhere in your charm
Our golden handshake has been smashed into this shape.
It's taken magic to a primitive new place
Watch 'em run, although it's the minimum, heroic

We hunched together in one chair out on the deck
In snow that froze and fell down on the modern set
It looked as if I picked your name out of a hat
Next thing you know you are asleep in someone’s lap
Watch 'em run, although it's the minimum, heroic

We quit the room
Quit so our thoughts could rest
Rest them, I'll never move?
That's when we grab a hold
Of whatever it is we fell into
Lousy with your content
With what the majestic cannot find
In business of your lives
The perception, it is wrong, mile after mile
The phantom taste drinking wine from your heels

We have arrived too late to play the bleeding heart show


Jag är så trött


Nä... om man skulle dra från landet?


Scarlett Johansson For Louis Vuitton Spring 2007

Scarlett

Jag älskar den kvinnan...

Varför händer det aldrig något kul en måndag?

Jag har så olidligt tråkigt just nu, jobbar kväll också och slutar 20 vilket inte direkt gör mig gladare. Letade efter något som kunde pigga upp mig och hittade en gammal goding, Ensamseglaren från "Spermaharen". Har du inte sett den så måste du göra det nu. Det är så sjukt roligt :P


Tårar

Kvällen igår var jag minst sagt känslosam. Tittade på The Graduates, sista avsnittet av The O.C. Season 3 och grät floder. De som inte tittat på hela säsongen och vill att det ska fortsätta vara en överraskning behöver ju inte titta på den här videon, men jag tycker den är så fin så titta gärna på den här videon där de tar examen.